Integrisani sistemi zaštite

Building Integration System ili Integrisani sistem zaštite objekta predstavlja revolucionarni softver kompanije BOSCH koji omogućuje da svi sigurnosni sistemi međusobno komuniciraju kao i da se preko centralizovanog softvera prate sva alarmna stanja.

MS_Building_Integration_System_KVSa BIS-om požarni i provalni alarmni sistem, kontrola pristupa, video nadzor i ozvučenje će funkcionisati kao jedan sistem.

U slučaju alarma sistem će odmah usmjeriti najbliže kamere video nadzora ka alarmnoj poziciji, kontrola pristupa će otključati (u slučaju požara) ili zaključati (u slučaju provale) definisane koridore, preko ozvučenja će se emitovati predefinisane poruke…

Na velikim i složenim objektima kao što su Hoteli, Banke, apartmanska naselja, tržni centri, aerodromi, bolnice, zatvori, praćenje velikog broja sigurnosnih sistema predstavlja izazov. Veliki broj zaposlenih kao i prostor koji je potreban iziskuju velike operativne troškove i kompleksnu organizaciju sistema obezbjeđenja.

BIS integriše sisteme i preko jedinstvenog grafičkog korisničkog interfejsa omogućuje minimalnom broju zaposlenih da isprate sve pozicije i jednostavno uoče alarmna stanja.