Energija

Nekada su sistemi jake i slabe struje predstavljali dvije odvojene djelatnosti.

energija

Stalnim usavršavanjem tehnologija sistemi za upravljanje i kontrolu električnom energijom, rasvjetom, toplotnom energijom, kao i strukturni kablovski, tehnički bezbjednosni, komunikacioni i multimedijalni sistemi sve više komuniciraju međusobno i postaju dio jedinstvenog rješenja.

Telemont od 2006. godine proširuje djelatnost i na sisteme jake struje i rasvjete u određenim segmentima. Započinjemo saradnju sa francuskom kompanjiom Le grand koja je proizvođač sistema strujne zaštite, razvodnih ormana i pribora, kablovske opreme i razvoda, opreme za strukturno kabliranje, protivpanične rasvjete, galanterije i šinskih razvoda i suvih transformatora.

Prve zapažene rezultate postižemo u distribuciji elektrogalanterije Legrand i Btcino, a zatim ugovaramo i prve objekte gdje izvodimo radove po sistemu ključ u ruke za jaku i slabu struju, unutrašnju i spoljnju rasvjetu.

Paralelno dobijamo ugovor o eksluzivnoj distribuciji  sistema za Inteligentne objekte ADRIA electronic i pravimo pionirske korake na Crnogorskom tržištu u realizaciji projekata PAMETNIH zgrada.

U kratkom roku realizujemo nekoliko projekata na rezidencijalnim objektima (stanovima i vilama) u Podgorici i primorju, apart hotelu Tre canne u Budvi, Hotelu ZIYA (5 zvjezdica)… Novi poslovni objekat Telemonta je realizovan kao DEMO centar u kome praktično prezentujemo investitorima i projektantima sve sisteme.

Dalji razvoj poslovanja Telemonta je fokusiran ka sistemima za postizanje energetske efikasnosti i zelenoj gradnji.