Telemont

Početak

Telemont je 100% privatna kompanija koju je  1997. godine osnovao g. Željko Savović. Snažna volja da se na tržištu omogući brza isporuka, konkurentne cijene i lokalna podrška ubrzo čine Telemont lidera u segmentu telefonskih sistema, te danas preko 80% poslovnih korisnika u Crnoj Gori zadovoljno koristi sisteme koje smo instalirali i održavamo.


Grupna-4200x2800px

Razvoj

Logičan razvoj kompanije prvo kreće sa strukturnim kablovskim sistemima i optičkim mrežama, da bi se od 2006 godine počelo sa ugradnjom i sigurnosnih sistema koji danas čine skoro 50% našeg poslovanja.

Od 2006 kreće i saradnja sa kompanijom Legrand gdje pravimo prve korake u oblasti jake struje, a od 2010 sa kompanijom Adrija čiji smo eksluzivni distributer za Crnu Goru uvodimo integrisane inteligentne sisteme za upravljanje energijom, termotehnikom, rasvjetom i sigurnosnim sistemama (Inteligentne zgrade i hotelske sobe).

Godine 2012. prelazimo u naš novi poslovni centar i otvaramo specijalizovanu maloprodaju pametnih uređaja Smart Shop kao istraživačku zonu gdje smo omogućili kupcima da prvo testiraju i osjete proizvode prije donošenja odluke o kupovini.

Danas

Tim od 42 mladih i obrazovanih ljudi čine danas Telemont i Smart Shop. U tehničkom sektoru 25 kolega (14 inženjera i 11 tehničara) svakodnevno pružaju usluge tehničke podrške korisnicima. Posebno smo ponosni na preko 6.000 servisnih intervencija tokom godine koje pružamo za preko 2.000 poslovnih korisnika održavajući sisteme koje smo projektovali, implementriali i instalirali.

Stalna edukacija zaposlenih je jedan od primarnih ciljeva kao i prenos znanja o aktuelnim inovacijama projektantima, investitorima i svim učesnicima u izgradnji i održavanju poslovnih objekata.

Misija

Telemont omogućuje svojim klijentima da optimizuju investiciju i umanje troškove održavanja pružajući im odabrana rješenja u skladu sa njihovim sadašnjim i budućim poslovnim procesima i lokalnu tehničku podršku.

Vizija

Telemont ima za cilj da pozitivno utiče na razvoj komunikacija, sigurnosti i uštede energije i unaprijedi konkurentnost, produktivnost i efikasnost društva u cijelini.

Vrijednosti

Pouzdanost je osnovna odlika kompanije koju prepoznaju naši partneri.

Zahvaljujući tome danas sarađujemo sa preko 20 svjetskih lidera u oblasti komunikacija, sigurnosti, multimedija i energije.

Transparentnost u poslovanju.

Možete pogledati naše poslovne rezultate u proteklih 5 godina.

Inovativnost

Ne zadovoljavamo se postignutim rezultatima, znamo da možemo donijeti još bolja rješenja našim klijentima i zato stalno uvodimo nove, aktuelne i naprednije sisteme i edukujemo se.

Fleksibilnost

Kao kompanija koja je nastala i već 16 godina posluje na tržištu Crne Gore znamo da nas fleksibilnost izdvaja i da specifičnosti koje posjeduje naše tržište jesu izazov koji ne smije umanjiti kvalitet naše usluge i proizvoda