Društvena odgovornost

Svjesni smo da sve što činimo i radimo ostavlja tragove u realnom i digitalnom svijetu koji postaje podjednako bitan.

Rukovodimo se idejom da svaki pojedinac može doprinijeti, kao i da individualne inicijative mogu biti pokretačka snaga za šire pozitivne aktivnosti.

Naša energija je usmjerena ka sljedećim ciljevima:

  • Pozitivan uticaj na očuvanje i unaprijeđenje prirodnog okruženja;
  • Podrška aktivnostima u brizi za djecu i odrasle;
  • Podsticaj mladih u sticanju prakse na praktičnim projektima koji mogu imati dalji pozitivan uticaj na društvo u cjelini.

Koscela

Prvi Android izazov – Dobrodošli u Crnu Goru

Početkom 2012. godine smo partnerski podržali realizaciju prvog Android izazova koje je organizovalo Ministrastvo za informaciono društvo i telekomunikacije. Naša inicijativa potiče od činjenice da u tom trenutku je bilo svega nekoliko lokalnih aplikacija na Android marketu i nijedna koja predstavlja potencijal Crne Gore u turizmu.

Zadata tema – Dobrodošli u Crnu Goru je imala cilj kreiranja što većeg broja interesantnih aplikacija koje će biti od koristi kako stranim tako i domaćim turistima u istraživanju i upoznavanju Crne Gore. U projekat smo uključili i našeg partnera, tajvansku kompaniju HTC, kako bi nagradni fond bio što atraktivniji i pokrio veći broj učesnika. Preko 50 učesnika i 31 dostavljena aplikacija su premašili sva očekivanja i učinili vidljivijim potencijal lokalne programerske zajednice.

Prvih 11 nagrađenih aplikacija možete preuzeti ovdje.

 

Tološka šuma – Projekat revitalizacije

Početak 2012 su obilježile i jake vremenske nepogode. Snažan vjetar i neuobičajene sniježne padavine su uništile preko 7000 stabala u Podgorici, od toga preko 500 u Tološkoj šumi. Kao aktivisti u saradnji sa JP Zelenilom podržali smo kreiranje idejnog projekta revitalizacije i donirali bunar za navodnjavanje prve faze novih sadnica.

Kako je projekat revitalizacije mnogo više od sadnje novih stabala, Telemont nastavlja na promociji projekta i uključenju što većeg broja organizacija, kompanija i građana.

Idejni projekat možete preuzeti ovdje.